UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд скасував вимогу ДПС до "Укрнафти" сплатити податки на понад 4 мільярди гривень

Мова йде про донарахування податків за результатами камеральної перевірки.  

Окружний адміністративний суд м. Києва (ОАСК) 16 листопада задовольнив позов ПАТ "Укрнафта" до Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків та скасував податкове повідомлення-рішення від 7 травня 2021 року відносно збільшення зобов'язання за податком на прибуток на суму 4,28 млрд грн. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на відповідну справу.

Також суд скасував повідомлення-рішення, яким "Укрнафті" зменшено суму від`ємного значення об`єкта оподаткування податком на прибуток в сумі 6,67 млрд грн.

Зазначається, що ДПС донарахувала податок за результатами камеральної перевірки даних, задекларованих у звітності компанії за 2020 рік. При цьому "Укрнафту" було зобов`язано збільшити фінансовий результат до оподаткування на суму 11 млрд грн, що є сумою штрафних санкцій та пені, нарахованих і сплачених позивачем у грудні 2020 року.

Однак компанія висловлювала думку про безпідставність доводів ДПС, що підприємство мало збільшити фінрезультат до оподаткування шляхом збільшення резерву (забезпечень) у фінзвітності відповідно до МСФЗ на суму 19,43 млрд грн, оскільки такі дані можливо встановити виключно на підставі перевірки фінансової звітності та первинних бухгалтерських документів та неможливо встановити під час проведення камеральної перевірки.

Читайте також: "Укрнафта" і "Укргазвидобування" не допустили держаудиторів до ревізії в 2020 році

Нагадаємо, що "Укрнафту" планують розділити між головними акціонерами. Як писало ZT.UA, розділ "Укрнафти" між її власниками вдало співпав із неабиякими успіхами Коломойського в судах щодо відшкодування йому так званого "спірного газу".

Про це пише Ігор Маскалевич, кореспондент   ZT.UA,   у матеріалі    "Розлучення року: Як Коломойський ділить «Укрнафту» з НАК «Нафтогаз України".