UA / RU
Підтримати ZN.ua

США збільшать продажі газу в Євросоюз, щоб зменшити його залежність від РФ

Росія зазнає колосальних економічних втрат через вторгнення в Україну.

Президент США Джо Байден і голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявили, що Сполучені Штати збільшать продаж зрідженого природного газу в ЄС цього року на 15 мільярдів кубометрів, передає The New York Times.

Збільшення постачання газу зі США зменшить залежність ЄС від російських енергоресурсів.

Після оголошення про угоду з постачання в Європейський Союз більшої кількості природного газу, щоб зменшити його залежність від російського палива, і зустрічі з союзниками в НАТО Байден вирушає на польсько-український кордон, щоб привернути увагу до зростаючої гуманітарної катастрофи, викликаної війною, і щоб наголосити на тому, що країни ЄС також перебувають у небезпеці через російську агресію.

Читайте також: Європа не знає, як виглядає рубль і не збирається платити «дерев'яним» за газ

До речі, через те, що Росія розв'язала повномасштабну війну проти України, США вже відмовилися від російської нафти. Знищити залежність від російського газу та нафти неодноразово закликав і прем'єр Британії Борис Джонсон: він вважає, що Росія дозволяє собі нападати на інші країни, зокрема, тому що впевнена: західні країни залежать від її нафти та газу і не зможуть нормально протистояти її діям. Щоб зменшити залежність від газу РФ, Німеччина домовилася про співпрацю в енергетиці з Катаром.