UA / RU
Підтримати ZN.ua

США запровадили санкції проти компаній із РФ та Китаю, які допомагали Ірану виробляти БПЛА та літаки

Усі вони пов’язані з іранською авіаційною промисловістю.

Сполучені Штати Америки наклали санкції на сім фізичних та чотирьох юридичних осіб із Ірану, Китаю, Росії та Туреччини, які допомагали з розробкою іранських безпілотників та військових літаків.

Ця мережа сприяла поставкам і фінансовим операціям на підтримку визначеної іранської авіабудівної промислової компанії HESA, яка займається виробництвом, закупівлею і технічним обслуговуванням БПЛА і військових літаків, повідомив Мінфін США.

Читайте також: Заборона на імпорт діамантів та СПГ із РФ: Польща представила пропозицію щодо нового пакету санкцій ЄС — ЗМІ

HESA виробляє іранські безпілотники серії Ababil та Shahed. Інформацію про компанію оновлять у Списку спеціально визначених громадян та заблокованих осіб, щоб включити її новий псевдонім Shahin Co., який HESA використовувала для ухилення від санкцій та заходів експортного контролю.

«Тривале і цілеспрямоване розповсюдження Іраном своїх БПЛА дозволяє Росії, її маріонеткам на Близькому Сході та іншим дестабілізуючим силам підривати глобальну стабільність», - заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Брайан Нельсон.

Читайте також: РФ відреагувала на обмеження в'їзду російських авто в ЄС

Під санкції США потрапили:

Нагадаємо, цього року видобуте на тимчасово окупованих Росією територіях України вугілля експортували в Туреччину на суму щонайменше 14,3 мільйона доларів США.