UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні ВАКС розглядатиме клопотання про заочне розслідування у справі екс-голови Приватбанку Дубілета

Дубілет повинен приєднатися до засідання з використанням відеоконференцзв'язку.

Сьогодні, 26 жовтня, о 10:00 суддя Вищого антикорупційного суду Віталій Крикливий продовжить розглядати клопотання антикорупційних органів про заочне досудове розслідування дій екс-голови правління “Приватбанку” Олександра Дубілета. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначається, що рішення по клопотанню може пришвидшити передачу справи до суду.

Сам Дубілет повинен приєднатися до засідання завдяки відеоконференцзв'язку EasyCon. Принаймні про його дистанційну участь просили адвокати.

Читайте також: «Приватбанк» спростував заяви адвокатів Суркіса: ніяких грошей братів у банку немає

Нагадаємо, що раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу захисників підозрюваного екс-голови правління Приватбанку Олександра Дубілета, скасувавши його заочний арешт.

Перед цим Вищий антикорупційний суд на засіданні 2 червня заочно заарештував Олександра Дубілета, який в даний час знаходиться в розшуку.

У березні підозри за фактом розтрати 8,2 млрд грн Приватбанку отримали три топ-чиновника фінустанови. Серед них — Дубілет. В кінці місяця Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.

Генпрокурор Ірина Венедиктова раніше пояснювала обставини епізоду розтрати 8,2 млрд грн коштів банку. За її словами, коли топ-чиновники зрозуміли, що незабаром втратять контроль над коштами банку напередодні націоналізації, вони "прийняли рішення про незаконне списання грошових зобов'язань іноземних товариств перед банком і за рахунок коштів цього ж банку". Отже, замість цих товариств боржником визначили пов'язану з Приватбанком фірму Claresholm Marketing LTD.