UA / RU
Підтримати ZN.ua

Що говорять результати глобального дослідження про очікування людей у 2024 році — опитування Gallup International

Україна демонструє позитивніші очікування щодо 2024 року порівняно з іншими країнами.

Загалом, близько 40% опитаних у всьому світі очікують кращого майбутнього року, близько 25% — очікують гіршого. Ще третина очікують такого ж року як попередній. Такі дані наводить Група Рейтинг, яка взяла участь в дослідженні Gallup International End of Year 2023.

Читайте також: Безпекове питання: у Львові відбулася зустріч міністрів МВС чотирьох країн — України, Естонії, Литви та Латвії

З дослідження, пресреліз якого є у розпорядженні редакції, випливають такі висновки:

Gallup International End of Year Survey проводить таке опитування щорічно з 1977 року. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу. Розмір вибірки - 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року опитали близько 1000. В Україні опитування проводила Група Рейтинг.

Раніше ми писали про те, що дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) показало динаміку ставлення українців до соціологічних опитувань. Зокрема, з початком повномасштабного вторгнення РФ населення України почало більше довіряти результатам соцопитувань.

При цьому після повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року довіра громадян до волонтерських та громадських організацій зросла. Нині волонтери та неурядові організації входять в число суспільних інституцій, яким українські громадяни довіряють найбільше.