UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росспоживнагляд починає інспекцію Roshen в Україні

У понеділок розпочнеться інспекція Росспоживнагляду на українських кондитерських підприємствах для зняття претензій щодо якості продукції. Також відомство має намір перевірити дві лабораторії, які займаються контролем якості в Україні.

Фахівці Росспоживнагляду почнуть 21 жовтня перевірку українських кондитерських підприємств корпорації Roshen, вироби якої заборонили постачати до РФ.

Київ розраховує, що перевірку буде завершено протягом двох тижнів, після чого почнеться повернення української продукції на російський ринок. За словами голови відомства Геннадія Онищенка, окрім кондитерських заводів, російські фахівці також перевірять дві лабораторії, які займаються контролем якості в Україні.

Як повідомлялося, 18 жовтня посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив, що претензії російської сторони щодо продукції компанії Roshen пов'язані не з якістю продукції, а з використанням деяких інгредієнтів, які не сертифіковані відповідно до законодавства РФ.

Як повідомлялося, у липні Росспоживнагляд заборонив постачання до країни шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції. В середині серпня на переговорах у Москві глава російського відомства Геннадій Онищенко домовився з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюкомпро механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Зокрема, передбачалася інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство могло допустити українську продукцію на ринок, але з контролем кожної партії.

Окрім того, було досягнуто домовленості про те, що в Україні за безпеку продукції, яку призначено для РФ, будуть відповідати спеціально акредитовані лабораторії.

У вересні Росспоживнагляд запропонував Україні провести документальну перевірку та інспекцію продукції Roshen.

Варто відзначити, що позапланові перевірки продукції корпорації Roshen провели відповідні органи Білорусі, Вірменії, Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану і Молдови, проте не виявили порушень. !zn

Читайте також:

Посол Росії визнав відсутність проблем з якістю продукції Roshen

Глава Росспоживнагляду Онищенко зізнався, що не їсть шоколаду

Росію зацікавили українські молокозаводи, які постачають сировину Roshen

Білорусь не знайшла токсичних компонентів у продукції Roshen