UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Роснефть" планує восени відновити роботу Лисичанського НПЗ

Після переговорів українського уряду з "Роснефтью", керівництво компанії пообіцяло, що восени підприємство буде працювати.

Український уряд чекає запуску Лисичанського нафтопереробного заводу (НПЗ), що належить "Роснефти" і зупиненого 15 березня 2012 року, восени 2013 року, повідомив віце-прем'єр Юрій Бойко.

"Ми провели переговори з "Роснефтью". І керівник компанії обіцяв, що восени підприємство буде працювати", - сказав він на "Годині уряду" у Верховній раді в п'ятницю, 17 травня.

Бойко нагадав, що Одеський НПЗ на початку квітня поточного року розпочав пусконалагоджувальні роботи, які можуть тривати кілька місяців.

Віце-прем'єр також повідомив, що в даний час з власниками НПЗ відпрацьовується програма модернізації та технічного переоснащення підприємств. "Ця програма відпрацьовується з власниками заводів і буде виконуватися протягом наступних трьох років. Ми взяли за аналог підприємства, які були відбудовані в Росії", - додав він.

Нагадаємо, Лисичанський НПЗ - основний переробний актив міжнародного холдингу "ТНК-ВР" в Україні. Загальна потужність НПЗ дозволяє переробляти близько 8 млн т сировини в рік. Однак з березня 2012 року компанія ТНК-BP, якій належить НПЗ, призупинила його постачання, і 15 березня підприємство зупинилося на ремонт, після чого було виставлено на продаж. Серед його потенційних покупців називалися Group DF Дмитра Фірташа "ВЕТЭК" Сергія Курченка. Однак купівля ТНК-BP "Роснефтью" заблокувала продаж Лисичанського НПЗ. !zn

Читайте також:

Хто платить за "дешевий" бензин?

ТНК-ВР прогнозує подорожчання бензину в зв'язку із закриттям Лисичанського НПЗ

Фірташ знаходиться на фінальній стадії покупки Лисичанського НПЗ

Уряд буде шукати нового власника для непрацюючого Лисичанського НПЗ