UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокурор САП, який закрив справу "Роттердам плюс", не з'явився в суд

Наступне засідання суду відбудеться 14 вересня.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко, який закрив справу "Роттердам +", не з'явився на засідання суду відстоювати свою позицію. Про це в Telegram повідомляє Центр протидії корупції.

Відзначається, що у Вищому антикорупційному суді повинні були розглянути скаргу екс-нардепа, колишнього заступника генпрокурора Віктора Чумака на закриття справи "Роттердам +".

"Однак сам прокурор Пономаренко, який закрив справу, не з'явився на засідання відстоювати свою позицію. Він просив відкласти засідання", - йдеться в повідомленні.

Адвокат Марина Гаврилюк, яка представляє Чумака і буде домагатися поновлення справи, вважає відсутність прокурора затягуванням.

Наступне засідання призначене на 14 вересня на 14:00.

Читайте також: НАБУ оскаржить закриття справи по «Роттердам плюс»

Раніше стало відомо про те, що САП закрила справу про формулу "Роттердам плюс". Прокурор антикорупційної прокуратури виніс постанову нібито через відсутність документально підтверджених збитків у справі.

ZN.UA повідомляло про те, що за результатами попереднього розслідування НАБУ, впровадження формули «Роттердам +», завдало державі збитків на 39 млрд гривень.

У статті «Убити дракона» Юлія Самаєва нагадала, що ж відбулося насправді навколо «Роттердам +».