UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Естонії не радить співвітчизникам вкладати в економіку України

За її словами, існують високі ризики втратити гроші.  

Президент Естонії Керсті Кальюлайд не радить естонцям інвестувати в бізнес в Україні через високий ризик втратити гроші. Про це вона заявила в інтерв'ю ЕП.

За її словами, бізнес в Україні не відчуває себе безпечно. Це пов'язано з відсутністю судової реформи та неупередженості судової системи. Через це вона радить торгувати з Україною, але не інвестувати в неї.

"Я, як президент Естонії, багато займаюся економічної дипломатією. Тому я раджу своїм громадянам: торгуйте з Україною, але не інвестуйте туди. Тому що ви можете втратити інвестиції. У нас вже були такі випадки, коли наші люди втрачали тут власність. І навіть отримавши рішення арбітражу в свою користь, так і не змогли повернути своє майно. Тому я не можу порадити естонцям інвестувати в Україну. Торгувати - так ", - заявила Кальюлайд.

За її словами, реформування судової системи необхідне українській економіці.

"Вам потрібно, щоб кожен, хто працює, інвестує або платить в цій країні, в разі спору міг сподіватися, що ваша судова система розгляне його справу неупереджено. Це потрібно вашій економіці", - підкреслила президент Естонії.

Читайте також: Рада збільшила видатки на місцеві та апеляційні суди коштом паралімпійців

Президент Естонії Керсті Кальюлайд також заявила, що Україні для вступу в НАТО не вистачає контролю над усією своєю територією.

За її словами, Україні буде потрібно ще 20 років роботи, щоб бути готовою до вступу в Європейський Союз.