UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко підписав зміни до законодавства щодо поновлення кредитування

Президент підкреслив важливість змін.

Президент України Петро Порошенко підписав закони про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення кредитування і щодо вдосконалення функціонування фінансового сектору. Про це він розповів на зустрічі з представниками українського та іноземного бізнесу.

"Навколо цього закону, підпис під яким чекала Україна в ці дні, велося багато дискусій. Вважаю, що закон про зміни в деякі законодавчі акти про відновлення кредитування дуже необхідний. Влада має розчистити шлях для відновлення економіки, а економічний розвиток неможливий без фінансового ресурсу", - сказав Порошенко.

Він також підкреслив важливість подальшого вдосконалення механізмів функціонування фінансового сектора.

"Потребують змін механізми корпоративного управління державними банками. Зробити це прозорішим, зрозумілішим, більш передбачуваним. Цей закон передбачає новий порядок формування складу наглядових рад, забезпечення прозорості діяльності державних банків, які сьогодні складають більше половини фінансового сектора країни. Більшість у цих радах повинні складати незалежні члени, незалежні директори", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Житель села на Луганщині загинув за артобстрілу бойовиків

Нагадаємо, що у травні Верховная Рада прийняла у повторному першому читанні законопроект "про відновлення кредитування". Проект закону №6027-д за основу підтримали 237 народних депутатів. Метою законопроекту є стимулювання активного використання кредитування як фінансового інструменту і зниження вартості кредитних ресурсів.

Детальніше про проблеми кредитування в Україні читайте в матеріалі Антоніни Дешко "Трансформації банківського сектора та відновлення кредитування" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".