UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податок за додатковий дохід: Гетманцев пояснив для кого новий закон та як працюватиме

Додатковий заробіток буде оподатковуватися за ставкою 5%.  

Підготовлено закон, який повинен надати можливість найманим працівникам, які крім основної роботи займаються бізнесом, наприклад, таксі, але не зареєстровані як ФОПи, працювати легально. Таку можливість надано представникам ще 27 видів діяльності. Про це розповів голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю УНІАН.

«Хочу відразу підкреслити, що вона буде добровільною, тобто лише для тих, хто буде мати бажання скористатися такою можливістю… Суть полягає у тому, що треба надати можливість найманим працівникам, які, окрім основної роботи, наприклад, по вечорах таксують, робити це легально та офіційно і навіть без оформлення як ФОП», – сказав він.

У разі отримання додаткового доходу, особа заплатить 5% податку з нього, але така система працюватиме тільки для тих, хто нею користуватиметься.

«Все, що ви отримаєте як додатковий дохід, за це ви сплатите 5%. Така система працює в багатьох країнах. Люди задоволені цією системою, вони користуються нею, тому ми плануємо теж це реалізовувати. І ще раз повторюсь, що це буде добровільно. Тобто лише для тих, хто захоче», – додав він.

Читайте також: Гетманцев змінив риторику щодо підприємств, які оформлюють своїх працівників ФОПами

Гетманцев змінив риторику щодо підприємств, які оформлюють своїх працівників ФОПами. 

Раніше Гетманцев заявляв, що фізичним особам-підприємцям третьої групи, які сплачують єдиний податок, хочуть усунути можливість співпрацювати з юрособами. Це має скоротити схеми, які допомагають ухилятися від сплати податків із зарплат.