UA / RU
Підтримати ZN.ua

Осіннє подорожчання: як змінилися ціни на моркву

Аналітики пояснили причини зростання цін.

Українським фермерам вдається підвищувати ціни на моркву. Зростанню цін на цей овоч сприяє помітне підвищення торгової активності в цьому сегменті. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, за даними щоденного моніторингу, станом на 17 жовтня, на українському ринку морква подорожчала в середньому на 37%. Виробники готові відвантажувати дану продукцію по 6-10 грн/кг ($0,17-0,28/кг).

Читайте також: Ціни на яйця: чи слід чекати їх стрімкого зростання

Ключові гравці ринку зазначили, що у даному сегменті зросла торгова активність, яка сприяє підвищенню цін на моркву.

«Водночас більшість господарств призупинили продажі моркви високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг урожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують тільки надлишки, внаслідок чого пропозиція цього коренеплоду на ринку дещо скоротилася», – йдеться у повідомлення.

Слід зазначити, що попри підвищення цін, зараз морква в Україні коштує на 52% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовим явищем. Вони вважають, подальше подорожчання може мотивувати фермерів почати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення поставок і, як результат, до зниження цін.

Раніше ми писали, чи очікується подорожчання цибулі в Україні.