UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОАСК втручається в конкурс на главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Окружний адмінсуд Києва видав неоднозначну ухвалу. 

26 липня Окружний адміністративний суд міста Києва видав неоднозначну ухвалу про залучення до участі у судовій справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог всіх (!) учасників конкурсного відбору на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Для розуміння, мова про 133 осіб. При цьому ОАСК зобов’язав Офіс Генпрокурора протягом п'яти днів надати суду та направити позивачу дані щодо місць проживання чи перебування, поштові індекси, номери мобільних телефонів, е-mail, вищезгаданих осіб. У свою чергу, ці 133 кандидати, відповідно до рішення ОАСК, мають протягом п'яти днів з дня отримання копії позовної заяви надати пояснення.

"Абсурдності цьому рішенню додає те, що 24 червня на сайті ОАСК вийшло оголошення, що всі зацікавлені особи можуть долучитися до справи як треті особи. Не захотіли - їх примусово залучають. Юридичний нонсенс і беззаконня в чистому вигляді, - коментує це рішення експерт і автор ZN.UA Олександр Лємєнов. -

При цьому, щодо судді Олексія Огурцова, який розглядає позов одного з дискваліфікованих кандидатів на посаду очільника САП, Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження, по якому процесуальне керівництво здійснюють прокурори САП. І вишенька на торті – звісно, заяву про відвід цього судді відхилили".

На думку Олександра Лємєнова, такі дії чітко вказують на те, що судді ОАСК, вочевидь керуючись волею вищого керівництва держави, намагається вплинути на перебіг конкурсного відбору на нового главу САП.

Читайте також: ОАСК відкрив провадження за позовом Тупицького щодо зарплати

Як писало ZN.UA, глава правового комітету Ради спростував звинувачення, що ОАСК потрібен владі і Банкова веде подвійну гру.

Детальніше читайте в інтерв'ю Інни Ведерникової з главою правового комітету Верховної Ради Андрієм Костіним.