UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафтотранспортна система України не може надавати послуги зі зберігання нафти – "Укртранснафта"

Система спроектована і побудована для транспортування.

Технічні можливості нафтотранспортної системи (НТС) України не передбачають можливості надання послуг по зберіганню нафти. Про це повідомляє оператор нафтотранспортної системи України АТ "Укртранснафта" (УТН).

"Все технологічне обладнання нафтотранспортної системи (трубопроводи, резервуарні парки, нафтоперекачувальної станції) було спроектовано і побудовано виходячи з її основного виробничого завдання – забезпечувати надійне і безперебійне транспортування нафти", – підкреслили в прес-службі компанії.

Крім того, можливості зберігання нафти для іноземних компаній на території України не врегульовані на законодавчому рівні. Так, згідно з нормативно-правовими актами, нафта імпортного походження може перебувати на території України тільки в двох режимах – імпорт і транзит, зазначили в УТН.

Як писало ZN.UA, дешеві нафтопродукти одна з найважливіших умов підйому національної економіки. Однак Україна не зможе скористатися падінням світових цін на нафту.

Детальніше про наслідки падіння цін на нафту читайте в статті директора НТЦ "Психея" Сергія Сапєгіна "Нафта за безцінь?".