UA / RU
Підтримати ZN.ua

Moody's поліпшило з "негативного" до "стабільного" прогноз для українських банків

Рейтингове агентство помітило покращення в банківській системі України.

Рейтингове агенство Moody's Investors Service поліпшило прогноз для банківської системи України з "негативного" до "стабільного", говориться в повідомленні у вівторок, 31 травня.

Прогноз розвитку українських банків залишався на "негативному" рівні з 2014 року. Раніше Moody's відзначало вкрай складні умови функціонування банків, високу ймовірність погіршення якості їх активів, виснаження банківських резервів, а також високу мінливість умов фінансування діяльності.

Наразі ж у агентстві прогнозують поліпшення на тлі очікувань відновлення економки України в наступні рік-півтора. У Moody's зокрема вважають, що це дозволить стримати подальше погіршення якості банківських активів.

Нагадаємо, що в 2015 році українська банківська система зазнала майже 78 млрд гривень збитків. При цьому основну частку збитків зазнали платоспроможні українські банки.

А за підсумками чотирьох місяців поточного 2016 року (січень-квітень) збиток працюючих українських банків склав 11,5 млрд грн.

Раніше DT.UA писало, що банки групи найбільших сформували 93% збитку системи. Основною причиною, що викликає який рік поспіль збитковість банківської діяльності, стало півтораразове зростання відрахувань у резерви.