UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масова втеча: аналітики розповіли, скільки мільйонерів можуть залишити Росію цього року

Санкції та продовження війни Путіна проти України примушують заможних росіян шукати кращого життя за кордоном.

Більше 15 тисяч доларових мільйонерів можуть залишити Російську Федерацію і переїхати до інших країн у цьому році. Таку статистику наводить аналітичне агентство Henley & Partners у дослідженні глобальної економічної міграції.

За даними джерела, еміграція заможних людей з Росії за останнє десятиліття суттєво збільшилася, що є ознакою занепаду країни та її майбутнього розвалу. 

«Росія втрачає мільйонерів. Заможні люди все частіше емігрують з Росії протягом останнього десятиліття. Це ознака того, що країна має проблеми. Розвалу великих країн завжди передувало прискорення еміграції багатих людей. Вони часто виїжджають першими, бо мають для цього кошти і можливості», – заявив аналітик Henley & Partners.

Крім того, в агентстві зазначили, що ряд країн для заможних росіян відтепер є менш привабливими для проживання через економічні санкції. Зокрема, йдеться про США та Великобританію, які блокують активи громадян РФ у банках та вводять інші обмеження щодо ведення бізнесу. 

Читайте також: Принцип суворої відповідальності: Велика Британія посилює механізм покарання за порушення санкцій

Дослідники підкреслюють, що наразі найбільш зручними варіантами еміграції для російських мільйонерів є Об’єднані Арабські Емірати, Ізраїль, Монако, Мальта, Маврикій, Австралія та Сингапур. 

Що стосується України, то за оцінкою спеціалістів Henley & Partners цьогоріч країну можуть покинути близько 2800 мільйонерів, що складає 42% від загальної кількості людей з мільйонним статком. 

Читайте також: Євросоюз планує запровадити санкції проти 80 російських олігархів

Раніше повідомлялося, що російські олігархи хочуть добровільно віддати Україні значну частину своїх статків в обмін на скасування санкцій. 

Торгів на мосбіржі вже навіть не починають. Довіри до російського фондового ринку немає, він щохвилини втрачає ліквідність, а компанії — капітал, тож питання дефолту росії — це лише питання часу. Текст Олександра Кошового про те, що «Економіка рф виявилася мильною бульбашкою, яка лопається на наших очах».