UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компенсація за пошкоджене житло: що змінилося у серпні

Уряд вніс зміни до деяких постанов.

З 10 травня в Україні запрацювала програма «єВідновлення». В межах програми українці зможуть одержати кошти на ремонт житла, яке постраждало через військове вторгнення РФ.

Читайте також: Комунальні послуги: чи треба їх оплачувати, якщо житло зруйноване

У серпні було опубліковано постанову Кабінету Міністрів України від 21 липня 2023 р. № 858 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо регулювання відносин, пов’язаних з наданням компенсації за об’єкти нерухомого майна, пошкоджені внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України», повідомляє Асоціація міст України.

Цією постановою Уряд вніс зміни до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 р. № 381, а також до деяких інших постанов.

Що змінилося у Порядку надання компенсації за пошкоджене житло

Нагадаємо, чи може втратити право на компенсацію за зруйноване житло особа, що придбала нове за власний кошт.