ПАТ "Київхліб" у 2017 році почав поставляти в Сполучені Штати продукцію власного виробництва.
"Ми відправляємо на експорт продукцію тривалого зберігання - пряники, соломку, сухарики, сушку. Найбільше відправляємо в Німеччину. Постачаємо продукцію в Середню Азію, країни Балтії, Ізраїль, Канаду. Здійснили перші поставки на американський ринок, куди експортуємо пряники і заморожені торти", - повідомив голова правління компанії Володимир Череда на прес-конференції в Києві.
Він додав, що вивчаються можливості експорту в інші країни, але не деталізував ці плани.
За словами Череди, на даний час "Київхліб" відправляє на експорт 35% виробленої продукції в сегменті тривалого зберігання, 65% реалізує на внутрішньому ринку.
На початку 2016 року українські мірошники отримали першу окрему від зернотрейдерів квоту Європейського Союзу. До 2016 року поставки борошна в Європу практично не здійснювалися.