UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін зобов'язав “Нафтогаз” узгоджувати всі угоди із емітентом облігації

Роботу правління НАК в уряді оцінили як незадовільну. 

Кабінет міністрів України зобов’язав НАК «Нафтогаз України» узгоджувати з урядом будь-які дії щодо виконання основної угоди з компанією Kondor Finance, яка є емітентом єврооблігацій Нафтогазу. Відповідне розпорядження № 625-р від 21 липня опубліковано на сайті уряду.

“Акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія „Нафтогаз України“, зокрема його посадові та інші уповноважені особи, зобов’язані вчиняти будь-які дії щодо виконання діючого основного правочину з Кондор Файненс пі.ел.сі. (Kondor Finance plc) після окремого погодження таких дій Кабінетом Міністрів України”, — йдеться у документі.

Зокрема уряд зазначив, що робота правління Нафтогазу є незадовільною через неукладання договору із Kondor Finance стосовно змін до кредитних договорів на суму понад 3 млрд грн. 

Читайте також: Опалювальний сезон може опинитися під загрозою через неможливість "Нафтогазу" обслужити 12 млн. споживачів

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз через Kondor Finance просив власників своїх єврооблігацій дозволити відтермінувати виплати за позиками на два роки.

У відповідь консультанти кредиторів “Нафтогазу” закликали відхилити запит компанії на дворічне заморожування виплат боргу, зазначивши, що компанія розглядається як прибуткове підприємство.