UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін запропонував ввести єдиний акциз на паливо

Кабмін схвалив проект закону "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо створення Державного дорожнього фонду", яким вносяться зміни та доповнення в перелік джерел фінансування робіт з будівництва і ремонту автодоріг.

Розроблений урядом проект закону "Про зміни в деякі законодавчі акти України щодо створення Державного дорожнього фонду" передбачає введення єдиного акцизного збору на автомобільне паливо, незалежно від наявності в ньому біодобавок.

Про це на засіданні парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку в середу заявив його глава Борис Колесніков.

"У нас немає підвищень акцизу в законопроекті. У нас є акциз - 198 євро за тонну. І існують цілих 20 підкатегорій, з допомогою яких ми нібито боремося за екологію. Але по дорогах машини їздять однаково, чим би вони не змогли. Тому у нас є пропозиція - встановити єдиний збір. Пропонується, враховуючи навантаження на дороги з транспорту, зробити єдиним акциз для всіх видів палива - 198 євро за тонну. Потім ще доопрацювати з газового палива", - сказав він.

Колесніков також поінформував, що в законопроекті пропонується ввести плату за проїзд на великовантажних автомобілях з відрахуванням коштів у Державний дорожній фонд.

Кабінет міністрів України 13 листопада 2013 року схвалив проект закону "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо створення Державного дорожнього фонду", яким вносяться зміни та доповнення в перелік джерел фінансування робіт з будівництва і ремонту автодоріг. !zn

Читайте також:

Підвищення акцизів на бензин можливо тільки після ліквідації контрабанди та фальсифікату, - експерти

Міністр Козак відхрестився від підвищення акцизів на нафтопродукти

Мінінфраструктури ініціювало підвищення акцизів на нафтопродукти

Таксисти запропонували альтернативний урядовому законопроект про правила гри