UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін закріпив пріоритет використання українського вугілля на ТЕС

Уряд прийняв розпорядження.

Кабінет міністрів визначив пріоритетним використання вугілля при виробництві електричної енергії на теплоелектростанціях України. Розпорядження "Про забезпечення паливної збалансованості електроенергетичної галузі України та безпеки постачання електричної енергії" було прийнято на засіданні уряду сьогодні з умовою дводенної доопрацювання.

"Розпорядження передбачає пріоритетне використання вітчизняного енергетичного вугілля для виробництва електричної енергії на теплових електростанціях", – прокоментувала в.о. міністра енергетики Ольга Буслвец.

Читайте також: Брат Єрмака про резонансне відео: "Я український громадянин і свої права знаю"

Повідомлялося, що державна компанія "Центренерго" купила у фірм, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, мінімум півтора мільйона тонн вугілля різних марок, у тому числі й газове, якого вистачає в Україні. Походження цього вугілля – переважно російське.

Експерти "Східної правозахисної групи" підрахували, що за шість років окупації частини Донецької і Луганської областей Росія вивезла з цієї території вугілля на $ 4,7 млрд. Вугілля з ОРДЛО змішується з видобутим у Росії і, за допомогою розгалужених тіньових схем, експортується в країни Європи. Тобто, Росія поставлячає туди крадене вугілля.