UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС дасть на підтримку східних і південних регіонів 10 мільйонів євро

Проект вартістю 10 млн євро покликаний підтримувати місцеві громади, зокрема на Сході і Півдні України.

Єврокомісія і німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) запускають програму в рамках схваленої Кабміном в жовтні 2020 року угоди "Міцні регіони", яка передбачає фінансову підтримку для регіонів України в розмірі 30 млн євро. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

Проект вартістю 10 млн євро покликаний підтримувати місцеві громади, зокрема на Сході і Півдні України. Він є частиною заходів ЄС, спрямованих на побудову стійкості до гібридних викликів і подолання наслідків пандемії COVID-19.

"І це можливо в результаті постійних зусиль з боку Європейського союзу підтримувати Україну перед лицем гібридних загроз, з якими вона стикається", - зазначає прес-служба.

Очікується, що проект до 2023 року забезпечить жителів 80 регіонів комфортним і ефективним доступом до місцевих адміністрацій, медичних та соціальних послуг. Зокрема, програма профінансує підтримку КПП в Херсонській області на кордоні з окупованим Російською Федерацією Кримом, щоб створити для українців більш комфортні умови при перетині кордону.

Читайте також: Посли G7 сподіваються на завершення земельної реформи в Україні до 1 липня

Детальніше про потреби українських реформ і підтримку ЄС читайте в статті Миколи Точицького "Нашим реформ потрібна підтримка ЄС".