UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гетманцев розповів, хто проти запровадження РРО та чому такий бізнес має зникнути

За його словами, ціль запровадження РРО зменшити частку тіньового бізнесу в країні.

Голова комітету Ради з фінансів та податків Данило Гетманцев заявив, що ті, хто планував встановити собі РРО, вже з ним працюють. Він також вважає, що проти такого нововведення контрабандисти та конвертатори. Про це пише НВ із посиланням на Гетманцева.

На його думку, проти РРО ті, хто працює у тіні та не сплачує податки. Але, за його словами, більшість підприємців уже перейшли на РРО.

«Категорично проти запровадження РРО виступають контрабандисти та конвертатори. Їхній бізнес руйнується. Але це і є наша мета», – зазначає він.

Мабуть, під конвертаторами він мав на увазі тих, хто незаконним сособами оптимізує податки. Можливо, це аналог тих, кого прийнято називати "обнальщиками".

Читайте також: Податкова відреагувала на скарги та нагадала бізнесу про штрафи при відмові приймати платіжні картки

Кабмін звільнив підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю у сільській місцевості, від обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій із 1 січня.

Адвокат, молодший партнер Legal House Дмитро Кулик підвів   головні фіскальні підсумки 2021 року в Україні   і пояснив, що чекатиме бізнес у 2022 році.

ZN.UA відреагувало на чутки про перевірки податківців банківських карток. Чи справді перевірятимуть банківські картки із січня? Чи почнуть офіційні доходи українців порівнювати із сумами на картах?