UA / RU
Підтримати ZN.ua

Газзбути знизили ціни на газ для населення на грудень

У 36 компаній вартість ресурсу буде нижчою за 8 грн за кубометр.

У грудні поточного року одразу 36 газопостачальних компаній встановили ціну на газ для населення нижче за 8 грн за кубометр. Про це повідомляє консультаційний центр для населення "ГазПравда".

Зазначається, що порівняно з листопадом ще чотири компанії скоригували свої ціни у бік зменшення.

Як і в листопаді, найвигідніші пропозиції починаються з 7,799 грн за кубометр. За цією ціною пропонує газ компанія "Енерджі Трейд Груп" (ETG.UA).

Ціну на 0,001 грн більше (7,80 грн за куб) запропонувала компанія Neogas. Також досить вигідні пропозиції у компаній: "Евода Трейд КП Луцькводоканал" (7,88 грн за куб), "Черкаси Збут" та "Уманьгаз Збут" (7,89 грн за куб), "Паливенерго" (7,90 грн за куб) ), "Енергогарантія" (7,95 грн за куб).

"Газопостачальна компанія Нафтогаз України" запропонувала традиційні 7,96 грн. за кубометр. Аналогічну ціну виставили "Газпостачсервіс" та "Тернопільоблгаз Збут".

Інші компанії виставили ресурс від 7,98 до 13,5 грн за кубометр.

Найвищі цінники на газ – 13,5 грн за куб – пропонує лише "Херсонська обласна енергопостачальна компанія".

Читайте також: Україна обіцяє МВФ не стримувати ціни на газ для населення

30 вересня представники місцевого самоврядування та уряд підписали Меморандум  щодо встановлення пільгової ціни на газ для населення (7,4 грн за куб), а також бюджетних установ (16,8 грн за куб з ПДВ).

Про бенефіціарів газової кризи та подробиці угоди Банкової та місцевої влади читайте у матеріалах   Інни Ведернікової   «Кабмін спровокував запровадження надзвичайної ситуації в регіонах щодо газу»   і   "Тарифний меморандум замість "тарифного майдану"?"   у DT.UA.