UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google відзвітувала про рекордну виручку за історію компанії

Google змогла переламати тенденцію уповільнення зростання виручки від основного бізнесу - пошукової реклами - і збільшити його прибутковість.

Чистий прибуток компанії Google за підсумками минулого року зріс за US GAAP на 10 відсотків - до 10,74 мільярда доларів порівняно з 9,74 мільярда доларів за попередній рік.

У перерахунку на одну акцію прибуток становить 32,3 долара проти 30,2 долара в 2011 році. Річна виручка Google зросла на 32 відсотки - до 50,17 мільярда доларів, з них 4,17 мільярда припало на підрозділ Motorola Mobility.

"Ми вперше досягли річної виручки понад 50 мільярдів доларів - непогане досягнення за півтора десятиліття існування компанії", - прокоментував фінансові результати генеральний директор Google Ларрі Пейдж.

У вівторок акції Google закрилися на біржі Nasdaq на рівні 702,87 долара за цінний папір. Відразу після публікації фінансового звіту акції найбільшої у світі інтернет-компанії стали рости на тлі більш високих показників, ніж очікували аналітики, і в перші ж хвилини досягли 737 доларів. !zn

Читайте також:

Google і Yahoo! викрили у зароблянні на піратських сайтах

Google розробляє Х Phone для конкуренції з Apple і Samsung

У 2012 році Apple заробила більше, ніж всі лідери ринку разом узяті

Google продала реклами більше, ніж усі друковані видання США