UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФГВФО хоче продати акції "Центренерго" і "Укрнафти" на УБ за зниженими цінами

Торги призначено на 10 липня.

ТОВ "Інвестиційний капітал України" за дорученням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 10 липня на відкритих торгах "Української біржі" повторно виставить на продаж пакети акцій "Укрнафти" і "Центренерго" за зниженою на 10% ціною, що обліковуються на балансі банку "Форум".

В повідомленні біржі зазначено, що акції "Укрнафти" виставляються на продаж за стартовою ціною 294,03 грн, "Центренерго" – 9,31 грн за штуку, а загальна вартість пакетів становить відповідно 3,426 млн грн і 1,858 млн грн.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління "Української біржі" Олег Ткаченко повідомив, що нова ціна акцій "Центренерго" на цих торгах нижче біржових котирувань на їх купівлю, що складали на закриття торгів 6 липня 10,505 грн.

За його словами, ця обставина викликає інтерес з боку потенційних покупців.

Що стосується акцій "Укрнафти", то їх біржові котирування істотно нижче стартової ціни на торгах ФГВФО – 118,8-119,9 грн за штуку.

Згідно інформації біржі, перші безуспішні торги цими пакетами пройшли 23 червня, а треті, в разі провалу найближчих, призначені на 24 липня. Ціна акцій на них буде знижена ще на 11,1%.

У разі "Укрнафти" ціна їх реалізації ICU за замовленням ФГВФО наблизиться до нинішньої біржової лише на 7-му торгах 18 вересня – 130,68 грн, а опуститься нижче поточних котирувань тільки на 8-му торгах 2 жовтня – 98,01 грн.

Раніше повідомлялося, що ФГВФО отримав від прав банків-банкрутів за кредитами більше, ніж від продажу їх активів.

2016 році ФГВФО виручив від продажу власності неплатоспроможних банків 3 млрд грн. Сумарні надходження ФГВФО за підсумками 2016 року можуть сягнути 7 млрд грн.