UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФДМ виставив на продаж оздоровчий комплекс Нацбанку

Аукціон призначено на 13 серпня.

Фонд держмайна виставив на продаж оздоровчий комплекс "Прикарпаття" в Яремчі, який знаходиться на балансі Національного банку України. Про це повідомив у Facebook в. о. голови Фонду Віталій Трубаров.

Від зазначив, що стартова ціна - 64,4 млн грн, аукціон відбудеться 13 серпня в системі ProZorro.Продажу.

"Це вже не перша спроба продати "Прикарпаття". Оздоровчий комплекс у відмінному стані, під охороною і підтримується в належному технічному стані, взимку опалюється", - зазначив Трубаров.

Він також уточнив, що перша черга будівництва - будівля корпусу №2 - повністю завершена, укомплектована меблями, сантехнікою, освітленням. Але ще прокладена частина зовнішнього каналізаційного трубопроводу (близько 200 метрів), через що будівля не може експлуатуватися.

Сама будівля складається з п'яти дворівневих номерів і трьох квартир. Будинок побудований за індивідуальним проектом. Загальна площа - 2 029,75 м2.

"Друга черга будівництва - це фактично будівництво контрольно-пропускного пункту і підземних очисних споруд та реконструкція відкритого водоймища, яке інвестор повинен завершити протягом 1 року і ввести комплекс в експлуатацію. Оздоровчий комплекс "Прикарпаття" розташований на земельній ділянці загальною площею 2,7 га", - додав в. о. голови Фонду держмайна.

Раніше Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, які підлягають продажу в цьому році.

Верховна Рада ухвалила законопроект про приватизацію №7066 у другому читанні і в цілому 18 січня 2018 року. Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

До об'єктів великої приватизації відносяться єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств та пакетів акцій акціонерних товариств, де більше 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких згідно фінансової звітності за останній рік перевищує 250 млн гривень. Інші об'єкти віднесені до об'єктів малої приватизації.