UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-міністр оборони переклав вину за провал реформ в оборонці на інше міністерство

Загороднюк вважає, що проблеми із державним оборонним замовленням не закінчилися.

Колишній голова Міноборони Андрій Загороднюк заявив, що Міністерство стратегічної промисловості не впоралося із покладеними на нього реформами в оборонній сфері. Про що він розповів у інтерв'ю Радіо НВ.

"Там були питання, але це чомусь поклали відповідальність на Міністерство стратегічної галузі та промисловості, яке фактично завалило всю цю історію, на жаль", - сказав він.

За його словами, проблеми з реалізацією державного оборонного замовлення продовжуватимуться.

"Державне оборонне замовлення - це дуже застарілий документ, воно абсолютно неправильне за форматом, його потрібно міняти", - сказав він.

Екс-глава міноборони нагадав, що закон про електронні закупівлі, який має виправити ці проблеми, все ще не імплементований.

«Поки ми не закінчимо хоча б у мінімальному обсязі всю цю реформу, ми постійно відчуватимемо проблеми із закупівлями, це просто невідворотні ризики», — заявив міністр оборони України у 2019—2020 роках.

Читайте також: «Облік - це не призов і не мобілізація» — замміністра оборони пояснила особливості указу

Верховна Рада призначила 4 листопада Олексія Резнікова міністром оборони. Таке рішення підтримали 273 депутати.

Напередодні Рада відправила у відставку Андрія Тарана з посади голови Міноборони. Зазначимо, що відставка Тарану була під загрозою зриву. За даними ZN.UA, він написав заяву на ім'я президента, але щоб її звільнили з посади, потрібно було написати заяву на ім'я парламенту. Він відмовлявся, здається, чесно було зрозуміти, навіщо писати ще одне.

Як писало ZN.UA, команді президента не вдається залучити кадри з боку, тобто ті, хто не входить до чинних політиків та чиновників. Тому вирішення кадрових питань відбувається за рахунок переміщення призначенців усередині системи.