UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чий бізнес податкова перевірить у 2022 році: оприлюднено перелік компаній та ФОПів

Наразі до візиту податківців слід готуватися 6779 компаніям, чверть з яких - ФОПи.

У 2022 році Державна податкова служба проведе перевірки в 6779 компаніях, понад 25% з яких — ФОПи. План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2022 рік оприлюднений на сайті ДПС.

Наразі до візиту податківців слід готуватися 6779 компаніям, зокрема, й ФОПам. У план на 2022 рік потрапило 1711 приватних підприємців, 5068 - платників податків - юридичних осіб, а також фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів.

До перевірок відбирався бізнес, що містить перелік ризик-факторів, визначених "Порядком формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків".

Зокрема, високий ризик проведення перевірок мають компанії:

Нагадаємо, дізнатися, чи заплановані перевірки Податкової служби щодо вашого бізнесу можна у переліку перевірок, оприлюднених ДПС.

Крім цього, інформацію можна отримати через платформу відритих даних Опендатабот (у месенджерах Вайбер або Телеграм). Для цього достатньо ввести назву або код компанії.

Читайте також: Мінекономіки хоче залучити поліцію до перевірок тіньової зайнятості

Нагадаємо, раніше Державна регуляторна служба оприлюднила план здійснення комплексних заходів державного нагляду на 2022 рік. План перевірок доступний на Інспекційному порталі онлайн, а також - у форматі pdf та xlsx.

План включає перелік 38702 компаній, установ та організацій, які будуть перевірені у наступному році. 

Загалом, кількість перевірок, запланованих на 2022 рік, на 11 відсотків менша за 2021 рік. План не стосується перевірок Державної податкової служби, який оприлюднюються окремо.

Читайте також: Мінекономіки хоче залучити поліцію до перевірок тіньової зайнятості

У лютому 2021 року Кабінет міністрів затвердив положення, яким було скорочено терміни дії обмежень в частині мораторію на проведення деяких видів перевірок