UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойко не має інформації про позов "Газпрому" до України

Гучна заява регіонала Олександра Єфремова щодо "позову на 10 млрд доларів у шведському суді" не знайшла підтвердження в уряді.

Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко не підтверджує інформацію про намір Російської Федерації звернутися до Стокгольмського арбітражу з позовом до України за недобір газу за контрактами 2009 року, про що заявляв Олександр Єфремов.

Юрій Бойко, який курирує в уряді питання двосторонніх енергетичних відносин з Росією, відповідаючи на питання ZN.UA, чи має профільний віце-прем'єр інформацію про намір "Газпрому" звернутися до Стокгольмського арбітражу, зазначив: "Я не володію інформацією щодо намірів російської сторони звернутися до Стокгольмського арбітражу з позовом до України".

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов 7 листопада заявив: "На сьогоднішній день, за моєю інформацією, готується позов Російської Федерації до шведського суду. Я не знаю, чи відповідає це дійсності, чи ні, але така інформація до нас прийшла", - заявив Єфремов.

За словами Єфремова, сума позову складає 10 млрд доларів.

Раніше віце-прем'єр Юрій Бойко на прес-конференції повідомив, що Україна за час дії контракту від 2009 року вчетверо скоротила закупівлі російського газу та, у разі подальшого формального підходу російської сторони, може мінімізувати імпорт і буде брати лише той обсяг газу, який необхідний для комунальної сфери. !zn

Читайте також:

Єфремов: Росія готує позов до України на 10 млрд доларів

Україна максимально скоротить закупівлі газу, якщо "Газпром" продовжить формальний підхід до проблеми боргу

"Нафтогаз" зможе повністю погасити борг перед "Газпромом" не раніше 15 грудня

Медвєдєв не знайшов зв'язку між євроінтеграцією України і складнощами у газовій сфері між Москвою і Києвом