UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість громадян вважає, що в Україні покращується стан доріг — опитування

Однак разом із посиленням ремонтів посилюються і розкрадання на них

82% громадян вважають, що в Україні покращується стан доріг та збільшуються обсяги їхніх ремонтів. 17% – протилежної думки, свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Серед усіх сфер інфраструктури, де останнім часом відбувається модернізація, стан доріг українці оцінили найкраще. 

64% опитаних задоволені діяльністю «Укравтодору», 29% – ні. За останній рік рівень задоволеності цією інституцією серед українців зріс, кажуть соціологи.

Поліпшення стану доріг – чия заслуга?

36% українців вважає, що покращення доріг – це заслуга президента, 33% – заслуга місцевої влади, 8% – Міністерства інфраструктури / «Укравтодору», 2% – Верховної Ради, 1% – прем’єр-міністра. За останній рік зросла кількість тих, хто вважає, що покращення доріг – це заслуга президента, і зменшилася тих, хто вважає, що це заслуга місцевої влади. 

Яких президентів найбільше хвалять за ремонт доріг?

Щодо заслуг саме президентів у ремонті доріг, 41% українців вважають, що найбільше прогрес відбувається за Зеленського. 9% вважають, що найбільше доріг ремонтували за Порошенка, 7% – Януковича, 7% – Кучми, 2% – Кравчука, і 1% – Ющенка. 

10% вважають, що за всіх очільників держави було однаково. 

9% стверджують, що за жодного президента не ремонтували дороги. 

12% не змогли визначитися щодо цього питання.

Не все так райдужно

Задоволеність сучасним станом доріг в Україні – це результат роботи, зокрема, державної програми розбудови інфраструктури «Велике будівництво», яка почала діяти з приходом до влади Володимира Зеленського. За словами президента, до кінця 2022 року мають завершити будівництво близько 1000 об'єктів. Водночас періодично з'являються новини про розкрадання бюджету програми на окремих будівництвах. Як «Велике будівництво» перетворилося на «Велике крадівництво», читайте у статті Юрія Ніколова «Під омофором Зеленського з Шефіром»