UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більше третини депутатів Партії регіонів проти законопроекту про реформування "Нафтогазу"

Навіть провладні депутати не хочуть голосувати за кабмінівський законопроект у тому вигляді, в якому він був поданий до парламенту.

Більше 30% народних депутатів з фракції Партії регіонів виступають проти урядового законопроекту про реформування НАК "Нафтогаз України", заявив секретар спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, народний депутат з фракції Партії регіонів Антон Кіссе в ефірі "5 каналу".

"За даний законопроект у тому вигляді, в якому він зараз, я голосувати не буду. Я буду голосувати, коли в нього будуть внесені певні зміни, які сьогодні напрацьовуються, в тому числі спеціальною комісією", - сказав депутат.

"Я думаю, що більше 30% на сьогоднішній день не підтримають той проект (законопроект про реформування "Нафтогазу"- ред.), який запропоновано. І думаю, що Єфремов (лідер фракції ПР - ред.) дуже точно і чітко сказав, що поки не буде погодження з усіма фракціями в парламенті, ми не будемо виносити на голосування законопроект", - заявив Кіссе.

Як повідомлялося, у розкладі засідань Верховної Ради для включення до порядку денного на вівторок, 21 травня, значиться законопроект про реформування НАК "Нафтогаз України".

Законопроект №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" був внесений урядом України 25 квітня нинішнього року.

У законопроекті Кабмін пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що провадять діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами і зберігання у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їхньої реорганізації. Також Кабмін пропонує дозволити оренду об'єктів магістрального трубопровідного транспорту.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна згодна передати ГТС в оренду, але при цьому залишити її у державній власності для забезпечення необхідних засобів її модернізації, утримання в належному технічному стані та одержання гарантій обсягів транзиту. За його словами, рішення може бути прийнято "прозоро" вже до кінця першого півріччя 2013 року.

Українська влада заявляє, що оптимальним варіантом є створення тристороннього консорціуму з паритетною участю російських і європейських компаній, що дасть змогу залучити кошти в модернізацію системи, підвищити її надійність і пропускну здатність та гарантувати обсяги транзиту. !zn

Читайте також:

Опозиція: Проект Кабміну щодо ГТС - держзрада і крадіжка державної власності

Україна може продати більше половини ГТС, якщо буде закон, - Ставицький

Забравши у "Нафтогазу" трубу і віддавши її в приватні руки, державі залишать мільярдні борги

Країни Балтії нічого не виграли від приватизації своїх газових компаній, допустивши до них росіян