UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден посилив боротьбу з "недоброчесними" комісіями на тлі критики стану економіки США

Непрозорість цін забирає у споживачів десятки мільярдів доларів на рік, заявили в уряді Байдена.

Адміністрація президента США Джо Байдена зробила чергову спробу боротьби з "недоброчесними" комісіями, які компанії часто не включають до початкової вартості послуги, і в результаті споживачам доводиться платити більше, ніж вони очікували, передає Reuters.

Пропонується зобов'язати компанії попередньо розкривати інформацію про обов'язкові комісії, а банкам – заборонити стягувати надмірну плату за надання користувачам базової інформації – наприклад, за перевірку залишку грошей на рахунку.

Читайте також: ЄС призупиняє допомогу палестинській території після нападу на Ізраїль

Федеральна торгова комісія США запропонувала заборонити приховані платежі в низці галузей, включаючи агентства з прокату автомобілів, готелі та постачальників квитків на заходи. За оцінками агентства, такі збори коштують споживачам десятки мільярдів доларів на рік, зокрема на оплату курортного збору в готелях.

Боротьба із прихованими комісіями є частиною зусиль адміністрації Байдена щодо зниження навантаження на гаманці виборців у передвиборний рік. 80-річний демократ балотується на другий чотирирічний термін, тоді як республіканці критикують його за інфляцію та загальний стан економіки.