UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров очікує від Колобова "реалістичний" держбюджет-2014

За словами прем'єра, це "надзвичайно складне завдання" в умовах світової рецесії, але він покладає особливу відповідальність за розробку саме такого держбюджету-2014 на голів Мінфіну і Мінекономрозвитку.

Уряд має розробити "реалістичний" проект державного бюджету на 2014 рік. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, 4 вересня.

"Нам необхідно прийняти реалістичний, збалансований бюджет держави на 2014 рік", - заявив Азаров. За його словами, цей бюджет має забезпечити підтримку вітчизняного виробництва і на основі цього зростання соціальних стандартів.

"Підкреслюю особливу відповідальність Мінфіну і Мінекономрозвитку за розробку саме такого проекту бюджету. Це надзвичайно складне завдання в умовах світової рецесії", - зазначив Азаров.

Прем'єр заявив, що за прогнозами провідних експертів ми не можемо впевнено покладатися на зростання зовнішніх ринків.

zn
Через рецесію в економіці і низьку інфляцію держбюджет потребує урізання, - експерти

"Тому в центрі уваги має бути виконання Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки і в першу чергу - повна реалізація інвестиційних проектів, спрямованих на імпортозаміщення та енергоефективність", - підсумував Азаров.

Нагадаємо, на початку серпня Азаров прогнозував попередній розгляд проекту держбюджету-2014 на засіданні уряду 21 серпня.

Згідно з законодавством, Кабмін повинен внести проект держбюджету до Верховної ради до 15 вересня. !zn

Читайте також:

Президент сподівається, що бюджет-2014 буде більш прозорим, ніж нинішній

"Нафтогазу" з бюджету хочуть виділити ще 10,7 млрд грн - для покриття дефіциту

На Банковій забили на сполох: виконання соціальних ініціатив Януковича під загрозою