UA / RU
Підтримати ZN.ua

Веганський ресторан вперше отримав зірку Мішлен

Нагороди удостоїли заклад ONA у Франції

© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook
© ONA/Facebook

Гід Мішлен вперше присвоїв одну зі своїх бажаних зірок французькому веганські ресторану ONA, що означає Origine Non Animale або Non-Animal Origin. Про це повідомляє CNN.

Заклад знаходиться в невеликому південно-західному селі Арес, недалеко від Бордо, і є першим закладом без вмісту продуктів тваринного походження, яке фігурує в путівнику Мішлен по Франції з моменту його створення в 1900 році.

ONA увійшов в число 54 ресторанів, які отримали свою першу зірку в оновленні 2021 року. Мішлен сказав, що «ключовим висновком з асортименту 2021 року є триваюче поширення різноманітних стилів кухні по всій Франції».

«У ONA веганська кухня вперше виходить на перший план в ресторані, який отримав зірку у Франції», - йдеться в повідомленні.

ONA/Facebook

Відкритий шеф-кухаркою-самоучкою і колишньою археологинею Клер Валле, ONA може похвалитися вечірнім меню з семи страв за ціною 59 євро (72 долари). Його фірмові страви включають равіолі з жовтих цукіні з ньокки з чорного трюфеля і мангольд з овочевою рикоттой.

Валле каже, що була переповнена емоціями, коли міжнародний директор гіда Мішлен подзвонив їй в четвер, щоб сказати, що ONA заслужила похвалу. «Готувати з моєю командою - це все одно, що виступати в театрі. Ви ніколи не знаєте, як це буде прийнято до самого кінця », - сказала вона CNN.

ONA/Facebook

Шеф відкрила ресторан в 2016 році після краудфандінга і отримання кредиту від етичного банку Nef. Коли закінчилися гроші на завершення робіт в закладі, Валле через соціальні мережі зібрала 80 добровольців, в допомогу для завершення робіт.

«Це добре для веганскої спільноти, оскільки ця зірка свідчить про те, що французька гастрономія стає все більш інклюзивної. До неї відносяться і рослинні страви », - запевнює Валле.

Читайте також: Названо найкращі ресторани, кафе і бари України за версією премії «Сіль»

Раніше стало відомо, що 70% жителів Євросоюзу мають намір відмовитися від м'яса і авіаперельотів. Європейці прагнуть допомогти світу в боротьбі зі змінами клімату.