UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скарби Тутанхамона вирушать в кругосвітню подорож

Скарби з гробниці фараона будуть представлені в 10 провідних музеях світу.

Артефакти, які були знайдені в гробниці фараона Тутанхамона, покинуть Єгипет і вирушать в кругосвітню подорож, присвячену 100-річчю виявлення гробниці, повідомляє Las Vegas Review Journal.

Наголошується, що у 2018 році виставка "Король Тутанхамон: Скарби золотого фараона" протягом 10 місяців буде представлена в Лос-Анджелесі, а у 2019 році відправиться в Європу. В цілому скарби фараона будуть представлені в 10 провідних музеях світу.

За словами укладачів виставки, вона стане найбільшим зібранням речей, що належали Фараону, яке коли-небудь виставлялося за межами Єгипту, 40% артефактів вперше покинуть країну.

Усипальниця Тутанхамона була відкрита в 1922 році, майже через три тисячі років після його смерті.

Раніше повідомлялося, що міністр у справах старожитностей Єгипту дав попередній дозвіл на використання радара для досліджень в Долині Царів для того, щоб перевірити теорію, згідно з якою гробниця Нефертіті перебуває в усипальниці фараона Тутанхамона.

Припущення про те, що поховання Нефертіті знаходиться в гробниці Тутанхамона, висунув британський археолог Ніколас Рівз у серпні минулого року. Рівз проаналізував знімки високої роздільної здатності гробниці фараона, які були зроблені іспанськими дослідниками і фахівцями з візуалізації з проекту Factum Arte у 2014 році.

На думку Рівза, ретельний аналіз знімків дозволяє припустити наявність двох замурованих проходів, що ведуть до місця поховання легендарної красуні давнини.