UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького вийде в український прокат у вересні

Картина "Плем'я" вже отримувала головний приз на Канському кінофестивалі у паралельній конкурсній програмі "Тиждень критики". Ця стрічка - абсолютний кінематографічний експеримент. Фільм розповідає драматичну історію, що розгорнулася в інтернаті для глухих.

Повнометражний український фільм "Плем'я" режисера Мирослава Слабошпицького, відзначений нагородами ряду кінофестивалів, восени вийде на українські екрани. Про це ZN.UA повідомив Мирослав Слабошпицький, представляв свій фільм на кінофестивалі в Карлових Варах.

В Чехії "Плем'я" покажуть у позаконкурсній секції "Особливі події". Поряд з ним представляють свої роботи інші почесні гості фестивалю.

"Фільм "Плем'я" придбали для прокату рекордна кількість країн, - повідомив ZN.UA режисер картини. - В 2015 році картину побачать в кінотеатрах США. У жовтні - в Данії. Вийде цей фільм на екрани Японії, Гонконгу... Мабуть, вперше український фільм з'явиться в прокаті Ісландії. Тобто, інтерес дуже великий".

"Щільно розписана і фестивальна карта. З певних причин не можу завчасно афішувати фестивальний графік, але зауважу, що буде не менше трьох десятків кінофорумів, де "Плем'я" буде представлено в різних статусах - і в конкурсі, поза конкурсом. В Україні прем'єра намічена на вересень. На Одеському кінофестивалі фільм демонструватиметься не буде", - зазначив він.

Нагадаємо, що картина "Плем'я" вже отримувала головний приз на Канському кінофестивалі в паралельної конкурсної програми "Тиждень критики". Ця стрічка - абсолютний кінематографічний експеримент. Фільм розповідає драматичну історію, що розгорнулася в інтернаті для глухих. Всі персонажі спілкуються мовою жестів. У центрі - "глухоніма любов": підліток Сергій закохується в дівчину Ганну, яка стала "наложницею" бандита з кримінального угруповання "Плем'я" (саме в спецінтернаті це "Плем'я" і орудує).

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Катерини Константинової "Карлові Вари: на Схід від раю". !zn

Читайте також:

Українська актриса Наталка Половинка отримала приз за найкращу жіночу роль на ММКФ

В Україні знімають фільм про боротьбу повстанців Холодного Яру проти радянської влади

Український фільм "Плем'я" Слабошпицького завоював три призи на Каннському кінофестивалі