UA / RU
Підтримати ZN.ua

Діамант «Привид троянди» продали на аукціоні за 26,6 мільйона доларів

Вага діаманта становить 14,8 карата.

Рідкісний рожевий діамант, який отримав назву «Привид троянди», проданий на торгах, проведених аукціонним домом Sotheby's в Женеві. Як повідомляє ВВС, діамант пішов з молотка за 26,6 мільйона доларів.

Відзначається, що вага каменя складає 14,8 карата. Це велика рідкість, оскільки 99% рожевих діамантів важать до 10 карат.

Переглянути цей допис в Instagram

NEWSFLASH: This incredibly rare 14.83-carat Fancy Vivid Purple-Pink Internally Flawless Diamond just sold for a record-breaking $26.6 million in Geneva! Now that’s what you call a rose-tinted result ? Mined and cut by ALROSA – one of the world’s leading diamond producers, ‘The Spirit of the Rose’ was bought by an anonymous buyer, who placed the winning bid over the phone. Named after a celebrated Russian ballet, the ultra-rare gem was faceted from the largest pink crystal ever mined in Russia, and now holds the world auction record for a purple-pink diamond. Shown here, Specialist and Auctioneer @benoit.repellin brings down the hammer. More info at the link in bio! @SothebysJewels #FestivalofWonder #SpiritoftheRose #SothebysGeneva #Diamond #PinkDiamond #Auctionrecord #geneva

Допис, поширений Sotheby's (@sothebys)

Ім'я покупця діаманта не розголошується. Це був один з трьох діамантів з колекції російської гірничодобувної компанії Alrosa, названих на честь відомих балетів.

«Привид троянди» вирізали з алмаза, який знайшли в Росії в 2017 році. Невідшліфований алмаз назвали в честь Вацлава Ніжинського, артиста балету і хореографа польського походження, який народився в Києві в 1889 році. Він виступав в Російській імперії і Західній Європі.

Поточний рекорд ціни на рожевий діамант зберігає CTF Pink Star ( "Рожева зірка"). 59-каратний камінь продали на аукціоні за 71 млн доларів в Гонконзі в квітні 2017.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Найбільші і найрідкісніші алмази утворюються набагато глибше за звичайні

Раніше Монетний двір США виставив на аукціон найдорожчу монету в світі. Це срібний долар 1794 року, одна з перших монет в країні.