UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повноваження депутатів райрад столиці можуть закінчитися 31 жовтня

Повноваження депутатів районних рад у Києві будуть припинені 31 жовтня, якщо Київська міська рада прийме рішення про ліквідацію столичних райрад, заявив у середу, 8 вересня, перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов.

Повноваження депутатів районних рад у Києві будуть припинені 31 жовтня, якщо Київська міська рада прийме рішення про ліквідацію столичних райрад, заявив у середу, 8 вересня, перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов.

Він повідомив, що питання про ліквідацію райрад буде розглянуто на сесії Київради у четвер, 9 вересня.

«Я думаю, що на сесії це питання буде розглянуто. Ви знаєте, я був ініціатором цього питання, і я впевнений, що нам необхідно відпрацювати систему ефективного управління у місті», - додав він.

«Для цього ми, це моє переконання, повинні подякувати районним радам і сформувати системи вертикалі виконавчої влади, яка б ефективно працювала», - додав він.

При цьому Попов повідомив, що ліквідація райрад передбачає також і скорочення чисельності працівників районних держадміністрацій.

Перший віце-мер також вважає, що рішення про ліквідацію районів у столиці необхідно приймати до початку виборчої кампанії з місцевих виборів, яка стартує 11 вересня.

«Я вважаю, що таке рішення необхідно приймати до виборів, і вибори не проводити, тому, що надалі ми будемо мати дуже серйозні конфлікти, і виходити з цієї ситуації буде дуже складно», - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 вересня прийняла закон «Про внесення змін до закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» щодо порядку утворення районних рад, внесений народними депутатами Валерієм Писаренком та Володимиром Пилипенком.

Законом передбачено, що районні ради можуть утворюватися за рішенням територіальної громади міста Києва, прийнятим шляхом проведення місцевого референдуму, або за рішенням Київської міської ради.

Рішення територіальної громади міста Києва або Київської міської ради щодо утворення (неутворення) районних рад мають бути ухвалені до дня чергових виборів.

Окрім того, зміни до закону про столицю надають президентові можливість на власний розсуд призначати голову КМДА, незалежно від результатів місцевих виборів.

У фракції «БЮТ-Батьківщина» прогнозують, що крім того, що Київрада вже завтра може розглянути питання про ліквідацію райрад столиці, післязавтра головою КМДА може бути призначений Попов.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»