UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ отримають хороші шанси перехопити ініціативу на полі бою, щоб потім використовувати її – Остін

Таку можливість має забезпечити передова техніка й розширена підготовка від Заходу.

Сполучені Штати Америки та інші держави НАТО планують не лише забезпечити українські війська передовими озброєннями, а й провести необхідну підготовку щодо застосування техніки й ведення боїв, щоб надати захисникам можливість здобути перевагу в бойових діях з російськими окупантами. Зокрема, йдеться про майбутній контрнаступ Збройних сил України, заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час прес-конференції в Брюсселі. Про це пише CNN.

«Наша мета – переконатися, що ми надаємо Україні додаткові спроможності, які дозволять їй не лише досягти мінімального успіху, а й стати вирішальною на полі бою та у своєму майбутньому наступі», – сказав глава Пентагону.

За його словами, для цього партнери зосереджуються не лише на передачі ЗСУ засобів, а й на створенні можливостей їх успішного застосування.

Йдеться про плани проведення спеціальних навчань наших захисників на нових для них озброєннях, а також додаткових тренувань з маневру, інтеграції вогню, підтримки техніки та її технічного обслуговування

«З цими додатковими можливостями, краще навченими військами, платформами, які можуть працювати набагато краще в цьому середовищі, я думаю, вони матимуть справді хороші шанси досягти доволі суттєвих змін на полі бою і встановити ініціативу, а також використовувати цю ініціативу, просуваючись вперед», – наголосив Остін.

Читайте також: WP: США підганяють Україну з перемогами і вважають найближчі місяці переломними для війни

Міністр оборони США згадав, що РФ продовжує залучати до війни проти України значну кількість додаткових солдатів, у чому і «полягає її сила».

Водночас, за словами глави Пентагону, ці люди все ще погано навчені та оснащені, через що російські війська зазнають великих втрат. Як очікується, держава-агресор продовжить тактику кидання в бій «тіл» без належного спорядження.

Днем раніше Ллойд Остін пообіцяв, що союзники допоможуть Україні перейти у контрнаступ вже цієї весни, аби звільнити території, які окупувала Росія.