UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ контратакують війська РФ у Луганській області — Генштаб

Українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ на лиманському та бахмутському напрямках.

Збройні Сили України продовжують наступ на запорізькому напрямку — мають частковий успіх, військові також контратакують війська РФ у Луганській області, заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському та бердянському напрямках, а саме:
Новоданилівка – Роботине, Мала Токмачка – Вербове, Вільне Поле – Макарівка, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться в повідомленні.

На бахмутському та лиманському напрямках ЗСУ стримують наступ російських військ. Особливо важкі бої тривають на лиманському напрямку, в районах Ямполівки та Серебрянського лісництва.

Українські військові вели наступальні дії на напрямку Білогорівка – Шипилівка, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: FT: Російські гелікоптери Ка-52 загрожують контрнаступу України

Ексофіцер британської військової розвідки, викладач воєнної стратегії та права у Портсмутському університеті Френк Ледвідж відзначив, що  Сили оборони знають про кожне російське оборонне укріплення на полі бою завдяки українській та іноземній розвідкам. Він зауважив, що ЗСУ все ще не використали під час контрнаступу свої основні сили, тож у них є фактор несподіваності, що може стати значною перевагою.