UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський знову збирав Ставку

Воєначальники розповіли про ситуацію на фронті загалом та на кожному з напрямків. 

Сьогодні відбулося чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де обговорювався подальший хід війни. Пресслужба ОП зазначає, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний проінформував президента Володимира Зеленського та всіх присутніх про актуальний стан справ на фронті. 

Командувачі оперативно-стратегічних формувань також розповіли про ситуацію на кожному з напрямків. А керівництво розвідки повідомило про плани та ймовірні дії противника у близькій та середньостроковій перспективі.

Окремо члени Ставки обговорили перебіг бойових дій на ключових ділянках фронту. 

"Крім того, учасники засідання були поінформовані про результати контррозвідувальної роботи українських спецслужб, - розповідають в ОП. - Також було розглянуто актуальну зовнішньополітичну ситуацію в контексті відбиття російського вторгнення". 

Читайте також: NYT: Україна спалює в Бахмуті надто багато боєприпасів, весняний наступ може бути під загрозою

Нагадаємо, Politico пише, що США поспішають підготувати Київ до весняного контрнаступу. ЗМІ зазначає, що Україна ще не визначилася зі стратегією, але у неї є два варіанти: просуватися на південь через Херсон до Криму, або ж рухатися на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, перерізаючи російський сухопутний міст. Другий варіант у Штатах вважають більш реалістичним.