UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський закликав лідерів ЄС провести "мирний саміт" в європейській столиці – ЗМІ

Зеленський звернувся до європейських політиків у форматі відеозв’язку.

Кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк заявив, що президент України Володимир Зеленський запропонував лідерам Євросоюзу провести "мирний саміт" у одній з європейських столиць. Про це Йозвяк написав у своєму Twitter.

За його словами, у зверненні до Європейської ради Зеленський сказав, що хоче організувати "саміт мирного плану" в Києві, "але розуміє, що всім може бути важко приїхати в Україну, тому запитав, чи можна провести такий саміт в одній зі столиць ЄС".

Також, у Politico зазначали, що український лідер протягом близько 10 хвилин звертався до лідерів ЄС у відеодзвінку під час перебування на півдні України.

За словами джерел видання, суть послання Зеленського лідерам ЄС була такою: "Пришвидшіть доставку зброї, інакше війна затягнеться".

Читайте також: Newsweek: Україна готує весняний контрнаступ з обмеженою кількістю західної зброї

Раніше, радник головнокомандувача ЗСУ американський офіцер Ден Райс розповів, що щомісяця Росія втрачає вбитими в Україні 25 тисяч військових, а пораненими - втричі більше, тобто 75 тисяч. Райс також зауважив, що Владімір Путін, порушуючи усі правила війни, продовжує робити промах за промахом.