UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що нині мало прийшло допомоги від США

Глава держави зазначив, що нашій країні потрібна допомога швидше.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю The Guargian зазначив, що допомоги від США нині надійшло мало.

"З цієї суми (яку виділив Конгрес США - ред.), я вважаю, на сьогодні мало прийшло. На мою особисту думку. Я не можу укомплектувати бригади-резервів, щоб просто поміняти ті бригади, які стоять, щоб була нормальна ротація, щоб був укомплектований резерв", - наголосив президент.

Читайте також: У Конгресі США заявили, що Білий дім «зв’язує руки» Україні, а Блінкен ухилився від прямої відповіді

За його словами, армія РФ чітко це розуміє, тому розтягує лінію фронту, зокрема розпочала на початку травня наступ на півночі Харківської області. 

"Вони знають, що в нас недоукомплектований резерв, вони знають, що ми не можемо відправити резерв без відповідної зброї... Якби прийшло достатньо (допомоги - ред.), ми б укомплектували бригади, ми б не забирали наші сили з Донбасу, і могли б відповідати далекобійністю у Харківській області", - сказав він.

Зеленський підкреслив, що виділена Конгресом США сума – велика,  і укомплектувати бригади можна "швидко і просто", але "країнам Заходу не вистачає цієї швидкості".

У квітні Верхня палата Конгресу США проголосувала за виділення допомоги Україні на суму 61 млрд доларів, зокрема майже 14 млрд на купівлю американської зброї для ЗСУ.  Водночас 24 травня Штати оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 275 мільйонів доларів.