UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Зелене світло" на далекобійні удари по РФ: Зеленський доручив Умєрову та дипломатам розробити план отримання дозволу

Його повинні представити на одному з наступних засідань Ставки. 

Президент України Володимир Зеленський розповів під час вечірнього звернення учора, що доручив міністру оборони Рустему Умєрову розробити план, аби отримати від союзників "зелене світло" для використання західних далекобійних ракет для ударів по військових об'єктах на території країни-агресора. Відповідний перелік кроків він разом з представниками дипломатії повинні представити на Ставці.

"Я дуже розраховую також, що міністр оборони та всі наші українські дипломати будуть максимально активно працювати з партнерами щодо далекобійності для України. Нам потрібні відповідні дозволи від партнерів на застосування далекобійної зброї", — сказав Зеленський, додаючи, що вважає цілком справедливим знищення терористів "там, де вони є, там, звідки вони завдають своїх ударів".

Читайте також: Розміщення американських далекобійних ракет у Німеччині може бути вигідним не лише Києву, а й Пекіну: чому?

Раніше видання The Washington Post повідомляло, що на тлі успіхів у Курській області Київ знову закликав США дозволити використовувати далекобійні ракети ATACMS для ударів по цілях у Росії. Там очікують, що успіх на цій ділянці фронту дасть Україні важелі впливу, необхідні для переговорів з РФ.