UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Якщо ми станемо жертвами, то не останніми": Зеленський визнав, що Київ досі закликають до поступок

За його словами, зараз важко передбачити відносини з Росією в майбутньому. Це питання вирішуватимуть наступні покоління. 

Президент Володимир Зеленський розповів, що для завершення гарячої фази війни Україні потрібно відновити територіальну цілісність, а також права та свободи громадян. Під час виступу перед студентами Мексики він наголосив, що наступний крок - відновлення справедливості. 

"Все закінчиться миром, але не нашим миром із Росією - вона просто його не хоче. Вона уявляє мир по-своєму. А ми уявляємо його як незалежна, вільна, європейська держава, - пояснив Зеленський. - Тому лише відновлення територіальної цілісності, відновлення прав і свобод людей, відновлення суверенітету - це головні принципи закінчення цієї гарячої стадії війни, а потім - відновлення справедливості". 

Зеленський не став заперечувати, що пропозиції Україні щодо поступок все ж лунають. Але він наголосив, що Київ не піде на це. 

"Є такі голоси, є такі пропозиції. Але цей звір на цьому не зупиниться. Тому що його політика нічим не відрізняється від політики ненажерливого нацизму. Тому ми повинні боротися. Тому люди у світі мають усвідомлювати: якщо ми будемо жертвами, то ми будемо не останніми", - наголосив президент України.

Щодо відносин з Росією, то їх майбутнє неможливо передбачити сьогодні, наголосив президент. Тому це питання варто віддати на розгляд наступних поколінь. 

"Це залежатиме від того, як Росія закінчить цю війну. Чи вона вийде з нашої території самостійно, чи будуть готові їхні покоління просити вибачення, чи буде відновлено справедливість через вироки суду", - зазначив Зеленський

Читайте також: Рамасвамі назвав Зеленського "нацистом". Його штаб намагався врятувати ситуацію, але також "промазав"

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що з 2014 року, коли Росія вперше напала на Україну, і до 2022 року відбулося 200 раундів переговорів між Києвом та Москвою. Втім, жоден з них не завадив Владіміру Путіну здійснити повномасштабне вторгнення, що лише підтверджує абсурдність ідеї діалогу з агресором.