UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захисники на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони РФ, далі є інші труднощі – Маляр

Заступниця міністра оборони також розповіла про стягування ворогом резервів.

Українські військовослужбовці на деяких ділянках південного напрямку вже прорвали першу лінію оборони російської армії. Однак, на нових рубежах захисники стикаються з іншими перешкодами, створеними агресором, розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у ефірі телемарафону.

"Наші війська на півдні вже подекуди прорвали першу лінію оборони і перейшли на таку проміжну. І там вони зараз стикаються з тим, що ворог на основних чи ключових для них панівних висотах фактично постворював бетонні інженерні укріплення. І це, безумовно, ускладнює рух наших військ і взагалі самі бойові дії", – зазначила вона.

Читайте також: Південь України заростає чагарниками, це створює проблеми для ЗСУ – британська розвідка

Маляр додала, що на південь, як і на схід нашої держави, окупанти зараз продовжують підтягувати резерви, які в них є, зважаючи на розмір Росії.

"І вони в основному підтягують зараз професійні підрозділи. Тобто ми фіксуємо і на сході, і на півдні десантно-штурмові загони їхні, які фактично кинуті в бій і там, і там", – заявила заступниця глави Міноборони.

Раніше видання The Washington Post у своєму матеріалі, посилаючись на власні джерела, констатувало активізацію боїв на півдні України і заявило про нові резерви ЗСУ, які задіяли минулого тижня. Заступник командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Серій Кузьмін говорив, що наші військові продовжують наступальні дії на мелітопольському та бердянському напрямках.