UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захід має дати Україні зброю для контрнаступу, щоб зламати віру Путіна у перемогу – ISW

Путін робить ставку на капітуляцію України та "повзучий наступ".

Західні союзники мають надати Україні військову допомогу для проведення контрнаступальних операцій, щоб зруйнувати плани російського президента Владіміра Путіна і уникнути затягування війни.

Українські операції, під час яких відбувається звільнення окупованої території, залишаються найефективнішим способом підірвати впевненість Путіна у військовій перемозі, йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Україна формує кілька нових бригад, але без своєчасної допомоги Заходу вона їх навряд чи оснастить – ISW

Аналітики зазначають, що відмова Путіна від будь-якого припинення вогню свідчить про його впевненість у перемозі у війні на виснаження завдяки "повзучому наступу", а його вимоги досягаються капітуляцією України.

"За його оцінкою, російські війська можуть успішно вести затяжну війну, а це не узгоджуються ні з виживанням незалежної України, ні з життєво важливими інтересами НАТО в сфері безпеки. Впевненість Путіна у здатності Росії схилити Україну до капітуляції або перемогти у тривалій війні ґрунтується на думці, що ЗСУ не зможуть провести значущі контрнаступальні операції", − підсумували в ISW.

Нагадаємо, на саміті ШОС Путін заявив, що готовий покласти в основу переговорів з Україною так звані "Стамбульські домовленості" ‒ проєкт можливої угоди, в якій Росія ставила вимогою відмову України від вступу в НАТО, а також значне скорочення чисельності ЗСУ та озброєння.