UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники звозять студентів з РФ на окуповані території для пропагандистських заходів — ЦНС 

Окупанти створюють “студентські трудові загони”.

Російські загарбники звозять студентів з РФ для пропагандистських заходів на тимчасово окупованих територіях. Особливу увагу росіяни приділяють промивці мізків української молоді, повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, загарбники створили “студентські трудові загони”, які існують переважно в пропагандистських відео та сформовані з росіян.

Такі загони організували у Лисичанську, Маріуполі, Сєвєродонецьку - містах, які зруйнували війська РФ.

Ті ж гастролери з Росії проводять у тимчасово окупованих містах семінари та “молодіжні форуми”, за підтримки “Росмолодежи”, яка займається децентралізацією “молодіжних рухів”, більшість із яких видають себе за волонтерські.

Читайте також: Росія пропагує війну через відеоігри – NYT

Раніше повідомлялося, що російські загарбники на тимчасово окупованих територіях продовжують займатись мілітаризацією української молоді. Також окупанти використовують дітей для власної пропаганди. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях загарбницька “адміністрація” через підконтрольних вчителів змушує дітей у пришкільних таборах писати листи російським окупантам. Крім того, у самих школах загарбники створили «молодіжні» та мілітаристичні рухи, вступ до яких фактично примусовий.