UA / RU
Підтримати ZN.ua

WSJ: Передача Україні ATACMS може спонукати Німеччину до відправки Taurus

Берлін орієнтується на дії Вашингтона в питанні надання зброї Києву.

Ймовірне рішення Сполучених Штатів Америки про надання Україні ракет великої дальності ATACMS може підштовхнути ФРН до затвердження відправки нашим захисникам крилатих ракет Taurus, пише The Wall Street Journal.

У матеріалі зауважили, що Берлін схиляється до позиції "рухатися разом з Вашингтоном" у питанні передачі нових озброєнь українським військовим. Саме тому рішення США щодо ATACMS може вплинути на плани Німеччини.

Читайте також: Ракети Taurus від Німеччини. Чому ця зброя така важлива для України?

Журналісти також додали, що Київ давно шукає ракети для знищення логістичних шляхів, матеріально-технічних складів і штабів РФ далеко за лінією фронту. Поставки далекобійних крилатих ракет в Україну вважають більш важливими на тлі скорочення поставок британських Storm Shadow і французьких SCALP.

Читайте також: Ігнат розповів, які об'єкти РФ могла б знищити Україна ракетами ATACMS

Днем раніше NBC News повідомляло, що Сполучені Штати Америки все ж планують вперше передати українським військам невелику кількість далекобійних ракет ATACMS для протистояння вторгненню РФ. Про це, ймовірно, Байден сказав Зеленському. Водночас, за даними The Washington Post, адміністрація президента США наближається до рішення щодо надання Україні касетних ATACMS.

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що ФРН не відмовляла Україні у передачі ракет Taurus і наразі переговори тривають. Як писало Der Spiegel, у німецького канцлера Олафа Шольца досі є кілька причин, чому він не хоче давати Україні ракети Taurus.